Je WordPress website opvoeren, dat doe je zo

 In Blog

Het gebruik van WordPress is door de jaren heen steeds verder toegenomen. En momenteel is het populairder dan ooit. Het CMS systeem wordt meer dan andere CMS systeem gebruikt. Ongeveer 59,6 procent van de websites maakt gebruik van het WordPress CMS systeem.
Een van de redenen waarom WordPress CMS zoveel wordt gebruikt is omdat er ontiegelijk veel plug-ins voor zijn. Je kunt heel erg makkelijk van een basic website een veel geavanceerdere website maken. Hierdoor is het CMS ontiegelijk flexibel. Ook speelt de plugin Woocommerce een belangrijke rol. Door het gebruik van Woocommerce kun je jouw WordPress website omzetten in een webwinkel.

Een groot nadeel aan WordPress zelf vind ik dat je verplicht bent tot het gebruik van  externe plugins om je website te verbeteren. Zo zit er dus geen out-of-the-box CDN mogelijkheid in. Maar dien je deze via een aparte plug-in te installeren.

hierdoor kan het al snel voorkomen dat je hele website volgepropt zit met verschillende plug-ins. Deze plugins heb je misschien wel helemaal niet nodig. Het is belangrijk om als eerste uit te gaan of je een plug-in werkelijk nodig hebt. De basisregel is eigenlijk hoe minder plugins hoe sneller de website zal laden. Wij hebben namelijk klanten gehad die klaagde over een capaciteitsproblemen van de website. Maar wel 30 plug-ins hadden geïnstalleerd, waarvan het gros van de plug-ins haar doel voorbij schoot.

Caching

Een van de plug-ins die ook niet standaard bij WordPress zitten is voor het cachen van je pagina. Door dit te doen worden PHP bestanden omgezet naar simpele HTML bestanden. Hierdoor zullen pagina’s veel sneller worden geladen. Dit kan tot een paar seconden in de laadtijd schelen. Er zijn verschillende plug-ins om dit te doen waaronder Comet cache, super cache en WP Total cache. Dit zijn in principe freemium plugins. Bij gebruik voor verschillende websites super cache omdat het relatief gezien sneller is dan alle andere ‘gratis plugins’.

Het gebruik van een CDN

Op het moment dat je Engelse artikelen schrijft dan zou het een overweging zijn om een CDN te gaan gebruiken. Wij hebben een ander artikel geschreven over een CDN en klik hier voor meer informatie.

Snelle webhosting

Een van de belangrijkste dingen is toch wel een snelle webhost. Het maakt in principe niet uit of je een goede CDN hebt of caching. Op het moment dat je een ontiegelijk langzame webhost hebt zal je website nooit snel laden.

Het asynchroon laden van CSS en JS bestanden

Een van de dingen die website beheerders niet vaak doen. Is het asynchroon laden van CSS en javascript bestanden. Oh ja en natuurlijk ook foto’s. Het komt er eigenlijk op neer dat wanneer een pagina geladen is later CSS en JS bestanden in worden geladen. Evenals foto’s. Hierdoor zullen webpagina’s veel sneller laden, het kan wel voorkomen dat tekst pas aangepast wordt als de webpagina geladen is. Een groot voordeel is dat afbeeldingen ook asynchroon geladen worden.

Het verkleinen van afbeeldingen

Heel vaak worden afbeeldingen met  HD kwaliteit op website gezet. Dat is natuurlijk ontiegelijk mooi, alleen het grote nadeel daarvan is dat websites ontiegelijk traag worden. Elke keer als een nieuwe bezoeker een bepaalde pagina bezoek met een HD foto erop. Dan zal die vanaf de server geladen moeten worden. Dit neemt natuurlijk tijd in beslag. Een plugin om deze afbeeldingen te verkleinen is Smush.

Kies voor een webhost die dicht bij jouw bezoekers zit.

Het is voornamelijk belangrijk dat een website snel laat voor jouw bezoeker. Ik denk dat we daar duidelijk over kunnen zijn. Dus als jouw klant in Amerika zit. Dan is het natuurlijk belangrijk dat de server ook in Amerika staat. Zodat de afstand tussen jouw server en bezoeker zo kort mogelijk is. Dit is ook te tackelen via een CDN.

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

0
android telefoon