Linux binnen uw bedrijf

 In Besparen, Blog, Business

Veel bedrijven maken gebruik van Linux gebaseerde applicaties om hun bedrijf draaiende te houden. Denkt u hierbij aan het gebruiken van een email of webserver. De meeste website’s draaien op Linux.

Wat is Linux

Linux is net als Windows een besturingssysteem (een besturingssysteem is de laag die de hardware aanstuurt).
Wist u trouwens dat Android ook gebaseerd is op Linux?

Waarom Linux

Eén van de meest voorkomende redenen waarom Linux wordt gebruikt is omdat het opensource is. Dit betekent dat iedereen het mag downloaden en installeren op een computer. Het is compatible vrijwel elke desktop en/of laptop. Ook biedt Linux vrijwel alle mogelijke applicaties voor uw bedrijf.

Verschillende versies

Er zijn veel verschillende versies van Linux, dit is zowel een nadeel als een voordeel. U kunt kiezen welke distro (/soort) het best bij uw bedrijf past. Echter doordat iedereen de mogelijkheid heeft een eigen besturingssysteem te maken, kunt u vaak door de bomen het bos niet meer zien.  Daarom hebben wij hieronder een aantal Linux besturingssystemen gezet

1. Ubuntu

Een van de meestgebruikte Linux varianten is Ubuntu. Vertaald betekend de naam ‘menselijk zijn voor anderen’ (De naam is overgens vertaald uit het Afrikaans, waar de maker van de software vandaan komt.  De ontwikkeling wordt geleidt door Canonical, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde privéonderneming gestart en gefinancierd door de Zuid-Afrikaan Mark Shuttleworth.

https://www.ubuntu.com/

2. Linux Mint

Linux Mint is een afgeleiden van Ubuntu. Het besturingssysteem is dan ook gebouwd op Ubuntu met een eigen ‘skin’ erop. Linux Mint is net als Ubuntu gratis. Hiernaast is een hele grote community van Linux Mint gebruikers, die elkaar helpen indien er computerproblemen zijn. Dit besturingssysteem wordt vaak gebruikt door mensen die overgestapt zijn vanaf Windows. Gezien ongeveer de zelfde lay-out heeft.

https://linuxmint.com/

 

3. Lubuntu

Lubuntu wordt gebruikt door gebruikers met oudere hardware, dit is ook de lichtste variant van de Ubuntu series. Daarnaast is het ook de meest minimalistische, dit gezien het aantal opties vrij beperkt is. En als er wat gedaan dient te worden, dan kan het voorkomen dat dit gedaan moet worden met de Terminal. Het is al verschillende keren voorgekomen dat wij dit bij bedrijven hebben mogen installeren, zodat ze alnog met een wat oudere computer door konden werken.

https://lubuntu.net/

 

Besparing

U kunt geld besparen door het gebruik van Linux apparatuur. Als u niet meer doet dan het gebruik maken van simpele webapplicaties (waaronder Flexpay) en veel op internet doet is het niet nodig om een Windows besturingssysteem te gebruiken. Daarnaast hoeft u niet voor de licentie te betalen.

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

0