Is office 365 geschikt voor mijn bedrijf?

 In Blog, Business, Office 365

Heel veel bedrijven maken er al gebruik van Office 365 het online pakket van Microsoft. Office 365 is een verzameling van verschillende applicaties zowel online als offline.  Waaronder Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel en nog meer Microsoft producten. Eentje die niet vergeten is, is Microsoft Skype. Dit aangezien Microsoft Skype een tijdje geleden heeft overgekocht (Github trouwens ook).

Voordelen

Een van de voordelen van Office 365 is  de flexibiliteit waarmee je het kunt gebruiken. In de zakelijke versie van OneDrive kun je gemakkelijk bestanden delen en samenwerken.  Dit hebben we al voor verschillende bedrijven ingevoerd waardoor ze ontiegelijk veel kosten besparen en vrijwel overal kunnen werken. Daarnaast is het beheer van de  gebruikersaccounts veel makkelijker aangezien alles vanaf een plek te beheren is.

Nadelen

Een van de nadelen van Office 365 is dat je deze afneemt van een ontiegelijk groot log bedrijf. Microsoft garandeert 99. 9% uptime. In de praktijk betekent het dat uw documenten mogelijk driekwartier per maand onbereikbaar zijn. Daarnaast kan er niemand direct inspringen indien er iets fout gaat.

Waar gaat mijn data heen?

Een van de vraag die wij regelmatig krijgen is waar de gegevens worden opgeslagen.  Voor de Office 365 zakelijke versie zal dit waarschijnlijk in Ierland of in Nederland zijn afhankelijk van welke dienst u gebruikt.  Meer informatie kun je hier vinden: https://products.office.com/nl-nl/where-is-your-data-located?geo=Europe#Europe

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

0
Ubuntu walpaper dark